Home | Contact

Wat is LED technologie?

De afkorting LED staat voor Light Emitting Diode oftewel een licht emitterende diode. Vaak worden ook de begrippen licht diode of luminescentie diode gebruikt, om de moderne halfgeleider te beschrijven. De elektriciteit in de diode stroomt in voorwaartse richting. Met een van de halfgeleider afhankelijke golflengte, straalt deze LED-licht uit.

Kleurverandering
Multi-gekleurde LED’s bestaan uit meerdere diodes in een enkele behuizing, waarbij door passend beheer ook een kleurverandering gerealiseerd kan worden. LED verlichting heeft vaak een behuizing van kunststof of hars. Echter wordt bij heldere LED’s tegenwoordig ook een glazen of metalen behuizing gebruikt. De metalen behuizing van de lamp, meestal gemaakt van aluminium, dient vooral voor de afvoer van warmte.

Lichtsterkte
Voor 360 graden belichting zijn meerdere lichtdioden benodigd, afhankelijk van de belichtingshoek, zodat voorheen alleen spots door LED’s vervangen werden. Door de hoge kwaliteit van LED’s met de juiste lichtsterkte is het vandaag de dag ook mogelijk om gloeilampen en TL-buizen door LED-lampen en LED-buizen te vervangen.