Home | Contact

LED lampen & spots

Power LED lamp

De klassieke gloeilamp is een ware stroomvreter, dat komt doordat gloeilampen over de laagste energie efficientie van alle soorten verlichting beschikken. De vervanging van een traditionele gloeilamp door een geavanceerde LED lamp is dus sowieso op grond van energiebesparing absoluut de moeite waard. Een LED lamp in een behuizing gevormd naar die van een gloeilamp, zorgt voor een helderheid die uitstekend vergelijkbaar is met die van de gloeilamp. Daar komt ook nog eens een sensationele vermindering van het stroomverbruik bij, die kan oplopen van 60 procent tot maar liefst 85 procent.

Kleurtemperatuur

LED lampen stralen het licht recht naar beneden tot waar het licht ook daadwerkelijk nodig is. De kleurtemperatuur is ongeveer gelijk aan die van de gloeilamp. Dit is een uiterst belangrijk aspect dat ervoor zorgt dat er geen onaangename, koude sfeer wordt gecreeerd, zoals wel het geval is met energiezuinige spaarlampen. De levensduur van de LED lampen is bovendien tot wel 50 keer hoger, wat de kosten ook op de lange termijn verlaagt.

Verdere technische gegevens over de LED lampen vindt u binnenkort op deze pagina.

Power LED spots

Net als de klassieke gloeilamp hebben halogeen lampen een zeer lage energie efficientie en een korte levensduur. Onze LED spots bereiken waarden die vergelijkbaar zijn met de helderheid van een halogeen spot met een stroomverbruik van 50 watt. Dit wordt bereikt door het gebruik van High Power Led van Nichia. Het verbruik van de LED spots is in vergelijking met conventionele halogeen spots veel minder: zo’n 10 watt tegenover 50 watt. Een ander groot voordeel van dit type LED verlichting is dat de levensduur van de spot rond de 40.000 uur ligt. Uiteraard zijn ook deze Power LED spots in verschillende kleur temperaturen leverbaar.

Verdere technische gegevens over de LED spots vindt u binnenkort op deze pagina.