Home | Contact

Hoofdpijn van LED?

De kwaliteit van LED-verlichting loopt uiteen van uitstekend tot zeer matig. Alle fabrikanten beloven u zonder uitzondering het beste. Toch maakt een groot deel van de LED-producten de hoge verwachtingen niet waar. De combinatie van kwalitatief goed verlichten en een fikse energiebesparing is in sommige gevallen zelfs ver te zoeken.

Stroboscoop
Ambtenaren in Hoogeveen hebben dit aan den lijve moeten ondervinden. Goedkope elektronica en LED-verlichting zorgen in het Drentse gemeentehuis voor storende trillingen op het beeldscherm van de computers. – Als je je hand voor een lamp beweegt, treedt er een stroboscoop-effect op in de werkkamers. Het lijkt soms net een disco, met hoofdpijn als bijzonder vervelend gevolg – vertelt gemeentewoordvoerder Hans Vonk.

Keurmerk
Onnodige problemen die Actie Groenlicht uit de weg ruimt door alle lampen uitvoerig te laten testen en keuren bij het toonaangevende keuringsinstituut in Duitsland. Een aantal van onze lampen draagt bovendien het keurmerk van TUV, de overige lampen de keurmerken van RoHs, GS en CE. De nieuwe generatie lampen krijgen binnenkort het keurmerk VDE. Daarnaast hebben wij onze lampen laten keuren en doormeten bij OliNo.org: de onafhankelijke site voor milieuvriendelijke producten. Neem gerust een kijkje op www.olino.org of www.olino.org/us/ voor alle specificaties.

Meer informatie gewenst? Neem gerust contact met ons op.